ponedeljek, 31. maj 2010

Bran Nue Dae


Naslov:
Bran Nue Dae - Leto: 2009 - Država: Avstralija - Žanr: Komedija, Mjuzikl, Drama - Dolžina: 88 min. - Režija: Rachel Perkins - Igrajo: Geoffrey Rush, Rocky McKenzie, Jessica Mauboy, Ernie Dingo, Missy Higgins - imdb

Ko oče Benedictus (Rush) v cerkvi pred sebe pokliče mladega Willia, katerega hoče pred ostalimi učenci kaznovati zaradi kraje pijače in sladkarij, mu tik pred udarcem še zažuga »saj sem vedel, kakšni ste vi Aborigini…«.
»Ne!« se proti postavi mladenič, ki bo po volji mame nekoč prav tako postal mož vere ter obenem zapoje - 'There's nothing I'd rather be than an Aborigine'. V trenutku so vsi prisotni že na nogah, vsak s svojo koreografijo in svojim vokalnim vložkom – vsi pa so seveda ponosni na svojo potomstvo.
Jep, Bran Nue Dae je mjuzikl. Tiste najbolj kičaste sorte. Takšen, ki se ga s šolo gre gledat namesto pouka. Glede na čas v katerem se ta film odvija, bi mu lahko rekli kar avstralski Hairspray. Kajti tudi Willie je upornik. Ko zapoje to zgoraj omenjeno pesem, ga iz internata pihne kar n
azaj domov. K njegovi mami, k ribarjenju, predvsem pa k njegovi simpatiji.
V Avstraliji pa se vrnitve domov vedno zavlečejo, zato se mjuzikl že pomeša z road filmom. No, ne srečajo se le žanri, tukaj se na poti sreča celotna družina.


OCENA: 2


Ni komentarjev:

Objavite komentar