ponedeljek, 10. maj 2010

Greta


Naslov: Greta (According to Greta) - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama, Romantični - Dolžina: 92 min - Režija: Nancy Bardawil - Igrajo: Hilary Duff, Melissa Leo, Ellen Burstyn, Evan Ross, Michael Murphy - imdb

V enem primeru smo vseeno dobili upanje na pozitivno rešitev problema „Greta“. Film se namreč na vse načine trudi prikazati mlado dekle kot problematično in težavno. Greta je res nesramna, gobezljava punčara, ki se na čustva drugih ne ozira. Seveda, njej je vseeno. Svoj konec si je že zapisala s samomorom. Na kakšen način še sicer ne ve, bo pa se to zgodilo v kratkem. Le zadnje želje si še mora izpolniti. Iz njene to-do liste - torej stvari, ki jih pred smrtjo še želi narediti zagledamo točko „izgubiti nedolžnost“. Aha, Greta je stara že 17 let, pa še vedno ni seksala. Kakšno „bad-ass“ dekle pa je to? Še malo, pa bo prestara celo za teen porniče...
Vidite, v teh zapiskih dnevnika ugotovimo, da je Greta globoko v sebi dobro dekle. Da bo konec vseeno srečen.
Hillary Duff je Greta. Mogoče res ne najboljša izbira za njen lik odpornice, ampak nekaj dodatne šminke pomaga spremeniti nekoč priljubljeno Disney zvezdnico v nasprotje navajenega.
Vseh teh suicidnih izpadov ima dovolj tudi njena mama, ki jo čez poletje pošlje k babici in dedku. Starčka seksata še zdaj, zato vesta da ljubezen zaceli vsako rano. Jep, ljubezen premaga vse. Tudi slab film.
Sam sem namreč zmignil le ob občasnih izvirnih komentarjih Duffove, vse ostalo pa je bolj podobno nekemu uvodu v dolgo Disney serijo.


OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar