sobota, 29. maj 2010

La Prima Linea


Naslov: La Prima Linea (Front Line) - Leto: 2009 - Država: Italija, VB, Belgija - Žanr: Drama - Dolžina: 100 min. - Režija: Renato De Maria - Igrajo: Riccardo Scamarcio, Giovanna Mezzogiorno, Fabrizio Rongione, Duccio Camerini, Michele Alhaique, Jacopo Maria Bicocchi, Francesca Cuttica - imdb

Poleg Rdečih brigad, katere si je italijanska zgodovina zapomnila predvsem zaradi ugrabitve in umora ministra Aldo Mora (glej film Buongiorno, notte), je takrat v 70-tih letih delovala še ena ekstremistična levičarska skupina, ki je svoje teroristične napade prav tako skrivala za političnimi razlogi.
Prima Linea je delovala in morila v imenu delavca, kateri pa jih niso podpirali. Kajti ob njihovih bombnih napadih, kjer so žrtve bili predvsem civilisti, nihče ni kazal navdušenja ali podpore. Svoj konec pa so si zadali predvsem z umorom odvetnika Enrico Pedenova. Umor, ki ga je zagrešil prav glavni protagonist tega filma.
Riccardo Scamarcio igra Sergio Segia in prav on nam razloži vso to zgodovino njihovega društva. Od začetka do… hmm, konec sem ugotovil že sam, kajti Scamarcio se izpoveduje že za zapahi. Še ene sanje naivnih mladeničev so se torej končale, kot so se to končale v Nemčiji - The Baader Meinhof Complex ali v Španiji - Salvador (Puig Antich). Zato tudi ta film ni nič drugačen od obeh omenjenih.


OCENA: +2


Ni komentarjev:

Objavite komentar