nedelja, 9. maj 2010

Le petit Nicolas


Naslov: Le petit Nicolas (Little Nicholas) - Leto: 2009 - Država: Francija - Žanr: Komedija, Družinski - Dolžina: 91 min - Režija: Laurent Tirard - Igrajo: Maxime Godart, Valérie Lemercier, Kad Merad - imdb

Še vedno pod pozitivnem vplivu iz filma 1981 sem se v upanju na ponovno ugodno presenečenje vrgel na La Petit Nicolas. Čeprav označen kot »otroški« film, je 1981 bil namenjen predvsem odrasli publiki. Pravo nasprotje je ta francoska komedija, katera je svojo ciljno skupino lovila med mlajšimi med nami. Pri nas bi ta zadeva še najbolje delovala s kakšno dobro sinhronizacijo. Kot nadomestek standardnim risankam.
Sam film bazira na kratkih risanih satirah za katerimi stoji nihče drug kot René Goscinny, sicer avtor popularnega Asterixa ali Srečnega Luke.
Pri takšnih upodobitvah se ustvarjalci vedno odločijo za univerzalne zgodbe, kjer vsak lik iz serije dobi svojih pet minut. Tako mali Nicholas s pomočjo njegove tesne vojske šolskih prijateljev rešuje svoj status najbolj priljubljenega otroka v družini. Še vedno je namreč edinček, kar pa se čez čas misli spremeniti, ko Nicholas presliši prihodne načrte njegovih staršev.
Ne spomnim se, da bi kdajkoli prelistaval ta strip, sem pa dobil idejo za upodobitev podobnega stripa, katerega bi prav rad videl v premikajočih slikah – Titeuf. Heh, ta mali je prava zgaga.


OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar