sobota, 22. maj 2010

Sex & Drugs & Rock & Roll


Naslov: Sex & Drugs & Rock & Roll - Leto: 2010 - Država: VB - Žanr: Drama, Biografija, Glasba - Dolžina: 115 min - Režija: Mat Whitecross - Igrajo: Andy Serkis,Ray Winstone, Luke Evans, Olivia Williams - imdb

Bolj kot po sami glasbi,se je v anale Rock & Rolla oz. novega rockovskega punk vala v Angliji, Ian Dury vpisal zaradi njegove pojave. Sam se niti ni imel za pretirano dobrega glasbenika, ampak za zabavljača, entertainera.
Njegova biografija režiserja Mata Whitecrossa sicer ne odstopa od klasičnih prijemov takšnih povzetkov človeka v rock biznisu, vendar je ta povedana na način, kot je bila tudi sama glasba Duria. Raztrgano, nedefinirano in občasno izven ritma. J
e že kliše, da se v takih biografijah vedno kaj pove tudi o težkem otroštvu… No, Durie ga je res imel. Rojen z boleznijo, katera ga je za vedno spravila na bergle ter v dom za prizadete otroke, kjer je tudi odraščal. Kasneje, ko je vso svojo jezo in razočaranja vliv v svoja besedila in pa glasbo in ko se je delni uspeh že nakazoval, je ugotovil, da njegovi možgani in telo potrebujejo le Sex & Drugs & Rock & Roll! Sin, za katerega se leta ni skrbel in pa žena, katero je menjal z dvajsetletnico, sledijo komaj za tem.
Ob takem ekstremnem liku je igralec Andy Serkis imel sijajno priložnost, da dokaže svoje znanje, ki presega več kot le body double za Golluma. Serkis je to priložnost izkoristil. Še več, poleg Jeff Bridgesa, George Clooneya, Jeremy Rennera in Colin Firtha je bil nominiran celo za BAFTA nagrado.

OCENA: +2


Ni komentarjev:

Objavite komentar